Tarieven duinkaarten NHD

Het Noordhollands Duinreservaat (NHD), gelegen tussen Wijk aan Zee en Bergen aan Zee, is niet gratis toegankelijk; u heeft een toegangskaart nodig. Dit geldt voor personen vanaf 18 jaar (als ruiter, ook onder de 18 jaar). Wel kunt u gratis parkeren bij de duiningangen.

Door een duinkaart te kopen draagt u bij in de kosten van natuurbeheer.

Kaartsoorten en toegangsprijzen Noordhollands Duinreservaat

​Kaartsoort

​Tarief 2016

​Personen t/m 17 jaar*

​gratis

​Dagkaart

​€ 1,80

​Weekkaart

€ 5,50

​Duin(jaar)kaart

€ 12,50

​Duin(jaar)kaart 65+ (persoonlijk)

€ 10,00

Gezinsjaarkaart

​vervallen

​Ruiterdagkaart

​€ 5,00

​Ruiterjaarkaart (persoonlijk)

​€ 36,50

 *Ruiters uitgezonderd, ook ruiters t/m 17 jaar hebben een kaart nodig.
 

Verkrijgbaarheid

  • Duin(jaar)kaarten kunt u, ieder gewenst moment, bestellen via deze website. Bestelt u uw duinkaart via de website, dan is deze direct - 12 maanden - geldig. Deze duinkaarten zijn persoonlijk: uw naam, adres en woonplaats staan erop vermeld. U kunt online betalen met iDEAL.
  • Dag- en duinkaarten zijn ook te koop bij de verkoopadressen w.o. bezoekerscentrum De Hoep te Castricum. Hier zijn ook weekkaarten verkrijgbaar. Duinkaarten aangeschaft via de verkoopadressen zijn van 1 januari tot en met 31 december (één kalenderjaar) geldig.
  • Uw dagkaart is nu ook te koop met uw smartphone via de app van MyOrder.
N.B.: Ruiterjaarkaarten zijn alleen online verkrijgbaar via deze website.

Tijdelijke toegangspas
Omdat fabricage en toezending van uw online bestelde duinkaart maximaal enkele weken kan duren, bieden wij u de mogelijkheid om na de bestelling een tijdelijke toegangspas te printen, waarmee u direct het Noordhollands Duinreservaat kunt bezoeken.

NB: Als u het bezit van een duinkaart meerdere jaren wilt voortzetten, houdt u dan de vervaldatum in de gaten!

Verlies of diefstal
Hoewel uw duinkaart persoonlijk is en uw gegevens bij PWN bekend zijn, vindt bij verlies of diefstal van de jaarkaart geen vervanging plaats. De kosten van vervanging zijn dermate hoog dat aanschaf van een nieuwe duinkaart (met nieuwe vervaldatum!) bijna altijd voordeliger is.​

Gratis parkeren
Op de parkeerplaatsen bij de ingangen van het NHD kunt u gratis parkeren. Alleen bij de ingangen in Bergen aan Zee (Verspyckweg, betaald parkeren van 1 april tot 1 oktober) en Egmond aan Zee gelden de parkeertarieven van de gemeente Bergen. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​