{/exp:nsm_better_meta:template}
Home

Welkom op de website van Streekcentrum Ooievaarsdorp Het Liesvelt

Ervaar en beleef de natuur en de cultuur van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden Op het Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt.

Let op: Wegwerkzaamheden N216 (Schoonhoven-Gorichem). We zijn gewoon te bereiken mogelijk via omleiding!

Neem een kijkje bij de nieuwe tentoonstelling: "Onze Streek - Onze Zorg". De tentoonstelling gaat o.a. over het ontstaan van de polder en het belang van water. De tentoonstelling is voor volwassenen én kinderen. Met name de kinderen kunnen het leven in het water ontdekken en een gedicht schrijven. 

Bij "Over ons" vindt u informatie over workshops Beeldhouwen en Wilgentenen vlechten.

Voor informatie zijn we altijd te bereiken via info@streekcentrum.nl.  Vanaf 26 maart tot half september is het Streekcentrum geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.

Zondag 11 september is onze laatste dag van het seizoen.

Nog een impressie van de Streekparade 18 juni j.l.

Op het Streekcentrum zijn tentoonstellingen en historische objecten op het terrein opgesteld, met inbegrip van een korenmolen, een bijenstal en een eendenkooi. Hierdoor komt u van alles te weten over de streek en zijn Streekproducten. In het voorjaar zijn ook de zelfstandig en vrij vliegende ooievaars te observeren. Bovendien broeden zij eind mei/ begin juni op het terrein.

Wij verwelkomen u graag in het centrum en op het terras, waar u gebruik kunt maken van onze horecavoorzieningen. In de winkel zijn streekproducten te koop. U kunt in overleg uw eigen arrangement zoals een buffet, barbecue en rondleiding samenstellen. Voor de kinderen is er een uitdagende speurtocht en in de boerenspeeltuin kunnen zij zich uitleven. Maak een afspraak om de vele mogelijkheden te bespreken.  Regelmatig wordt er een groot evenement georganiseerd. Controleer hiervoor de site!

 

Het Streekcentrum heeft een fietsoplaadpunt zie www.laad.nl. Sinds 2015 heeft het Streekcentrum tijdens het openingsseizoen bovendien een aantal camperplaatsen zie www.nkc.nl
 

Nieuws

Vrijwilligers gezocht

23 juni - 19:46
Wij zijn op zoek naar jou/ naar u!

Uw bezoek

Openingstijden:
Di t/m zo 10:00 - 17:00 uur
Ma Gesloten
Tarieven:
Volwassenen: € 3,50
Kinderen (3-12 jr.): € 2,00
Contact:
Wilgenweg 3
2964 AM Groot-Ammers
Tel. 0184-602616

Kalender

10
sep
23
sep
De complete kalender

Facebook:

Met dank aan onze sponsors: