Nu te zien

Heroic Failure door Jozef van der Heijden
Vrijdag 15 juli t/m zondag 25 september 2016

 
Jozef van der Heijden zoekt als alter ego van Napoleon de romantiek en de tragiek van het leven. Hij reist als jonge Napoleon de wereld over in de hoop deze te kunnen veroveren. Over deze reizen maakt de kunstenaar fictieve verhalen – los van historische facts en figures – waarin de verveeldheid toeslaat en ontsnappingen mislukken.


Verboden Kringen
, expositie over de renovaties van het fort en de Diefdijklinie
Woensdag 1 juni t/m zondag 25 september

De glazen koepel en de Nissenhut zijn klaar, KunstFort Asperen bestaat 30 jaar en de Diefdijklinie wordt deze zomer opgeleverd: genoeg redenen om een expositie te maken over het fort, het omliggende rivierenlandschap en de renovaties. Verboden Kringen vertelt in verrassend actueel en historisch tekst-, film- en beeldmateriaal over het fort, de waterlinie en de Diefdijk.
ACTUEEL

De ballonvaart van Jozef van der Heijden

Woensdag was het de wind, donderdag de temperatuur, vrijdag de regen. Jozef kon geen ballonvaart maken deze week. Dat is ontzettend jammer, maar tegen de weergoden maken we geen schijn van kans. Ooit zal Ascension er komen, maar wanneer en waar blijft voorlopig een open vraag.


Bruisende swing en zwoele bossanova’s

Zondag 21 augustus treedt jazzzangeres Rehana Begum op tijdens ons Cultuur Café in de Taveerne. Lees meer. 

KunstFort zoekt helpende handen

Vind je het leuk gasten een prettig uitje te bezorgen en informatie te geven over exposities of culturele evenementen? Dan ben je van harte welkom als gastheer of – vrouw bij KunstFort Asperen. Meer informatie.

Openingstijden
De Taveerne is van woensdag t/m zondag, van 10 - 18 uur geopend. Het fort is van woensdag t/m zondag, van 11 - 17 uur te bezoeken.