WELKOM

Ruim 40 jaar zijn wij een museum voor geologie en regionale prehistorie. Als educatief centrum ontvangen wij vele scholen. Vrijwilligers houden dit voor jong en oud leuke en leerzame museum in stand.

lees meer > onze collectie >

Binnenkort

- Determinatiemiddag.

Jong en oud kan weer zijn vakantievondsten door onze specialisten laten bekijken en determineren. Wij zien er naar uit om uw fossielen, mineralen en gesteenten te duiden. Uiteraard willen we graag van u horen waar u ze heeft gevonden! Voor de kinderen is er een speciale activiteit voor het determineren van zwerfstenen en het maken van een eigen stenen-zoekkaart! Vanaf 13.00 bent u van harte welkom.

Goois verleden

Kom het Goois Verleden (her)ontdekken.

Onder de naam "Goois Verleden" presenteren wij een geheel vernieuwde expositie over de ontstaansgeschiedenis van het Gooi.
Een grote muurschildering laat in een doorlopend panorama zien hoe de Gooise landschappen zich aanpasten aan de afwisselend warme en koude perioden.
Licht en geluid, beeldschermen, fossielen en zwerfstenen zorgen voor een levendig geheel. Centraal in de opstelling staat een maquette van de Gooise stuwwal.

De expositie is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Steun Goois Natuurreservaat (SSGNR).

Schoolprogramma

Als educatief centrum zetten met name de medewerkers van de Scholenwerkgroep zich in voor het ontwikkelen, presenteren en verbeteren van leuke en goede lesprogramma's, die aansluiten op de belevingswereld en het niveau van de betrokken kinderen, dan wel jeugd van het voortgezet onderwijs. Wij hanteren daarbij de methode van het ‘Ontdekkend leren’.

Meer weten...