uitzicht op Lac de Moucherolle

Lac de Moucherolle (Vercors), 6,8 km

Prachtige bergwandeling vanaf het bergstation naar het Lac de Moucherolle, 1940 meter.
De wandeling begint met de kabelbaan van Le Balcon de Villard Cote 2000 naar het bergstation op 1720 meter. Hier bevindt zich het bergrestaurant “Altitude 2000”. Over het brede pad van de skipiste klimmen we naar boven en zien diverse skiliften in de omgeving. Bij een splitsing houden we rechts aan richting Lac de Moucherolle.

Even later is er de keuze om verder te gaan over een sentier (paadje) of over de skipiste. Voor de klim kiezen we het paadje, welke op de kaart met zwarte streepjes staat aangegeven en niet als ingetekende rode wandelroute. Het is met recht een paadje, smal en de ondergrond is afwisselend stenig of gras-/grond. Het uitzicht is fenomenaal: de bergrug aan de overkant met onder andere de Pas de L’Oeille (1960 m) en het rots landschap tussen de bergketens.

Vlak voor een abri komen we weer op de skipiste uit en wandelen verder naar het bergstation van de skilift Telesieg des Crêtes. Een prima locatie voor een korte pauze. Hier hebben we wederom de keuze om via een sentier of via de skipiste verder te gaan en wederom kiezen we voor het bergpaadje (sentier). Het stijgende paadje op het plateau bereikt een hoogte van 2056 meter, met rechts en links mooie uitzichten. Opeens zien we het bergmeertje in de diepte liggen, een prachtig meer, omgeven door de bergen.

Niet veel later beginnen we aan de afdaling richting het meertje. Het karstige landschap is indrukwekkend en regelmatig lopen we over de rotsen en van steen tot steen, zoekend naar de volgende markering. Hoewel de afdaling niet moeilijk is, hebben we toch soms handen en voeten nodig.

Bij een splitsing kun je linksaf naar de Col des 2 Soeurs (2056  m), maar dat hebben we niet gedaan. Nadat we rechtsaf gegaan zijn, dalen we gemakkelijk naar het meertje, waar we onze lunch hebben genuttigd. Kleine visjes zwommen vlak langs de waterkant en het heldere water was erg fris. De Grand Moucherolle (2284 m) zien we in de verte liggen.

Terug naar de bergbaan hebben we de brede ski-piste gevolgd, dit ging aanmerkelijk sneller: de beklimming naar het meertje ging in 3 uur, de afdaling in slechts 1 uur, maar de beklimming was adembenemend mooi en zeker de inspanning waard!

Extra informatie wandeling Lac de Moucherolle:

Parkeren: parkeerplaats bergbaan Le Balcon de Villard Cote 2000
Informatie over Telecabine cote 2000: http://www.espace-villard-correncon.fr/randonnee-villard-de-lans-vercors.htm

Horeca: bij het dalstation en bij het bergstation, maar niet tijdens de wandeling.

Download hier: Lac-de-moucherolle.zip (499 downloads)

Fotoalbum: Lac de Moucherolle

Leave a Comment

een × 4 =