Meyrueis, wandeling Pauparelle, 11 km

Mooie rondwandeling vanuit Meyrueis naar de Serre de Pauparelle met prachtig zicht op de vallei.

De route zijn we gestart bij camping Le Jardin des Cevennes, voorheen camping Champ d’Ayres in Meyrueis (700 meter), maar je kunt hem ook bij het postkantoor beginnen. Al snel beginnen we met onze klim langs de terrassen tot we bij een telefoonmast en een paar huizen van Pauparelle komen. Vroeger vond er op de terrassen wijnbouw plaats, maar dat is nu bijna geheel verwilderd. De gebouwen van Pauparelle dateren uit de 17e en 18e eeuw en zijn sinds 1850 in privé bezit en kunnen niet bezichtigd worden. Hier heb je een mooi uitzicht over Meyrueis en de vallei van de Jonte.

De wandeling gaat slingerend door de bloemenvelden verder en je blijft op een hoogte van 1000 tot 1020 meter. Aan de ene kant heb je uitzicht op de vallei met de river de la Jonte, aan de andere kant heb je uitzicht over een vlakte met her en der een boompje. Deze hoogvlakte wordt de Serre de Pauparelle genoemd en iets verder weg ligt de Causse Méjean. Op deze hoogvlakte is er geen schaduw. Vanaf de hoogvlakte heb je bij helder weer ook zicht op de Mont Aigoual, 1565 meter.

De afdaling terug naar het dal gaat dwars over de helling naar beneden. Dit is een smal en stenig paadje tot aan Salvinsac en Camping Le Cascade. Via een breed pad lopen we langs de camping, maar al snel verandert dit in een smal paadje. Het paadje gaat dwars door de bossen en de velden. Hoewel dit paadje niet op de kaart stond en ook niet in de digitale GPS kaart zijn we uiteindelijk toch weer op een brede bosweg uitgekomen. We vervolgen dit pad en via de Village de Vacance komen we weer bij de camping uit.

Extra informatie Meyrueis, wandeling Pauperelle

Start: bij Camping “Le Jardin des Cevennes” (voorheen Camping Le Champ d’Ayres) of het postkantoor
Horeca: in Meyrueis en op de campings (indien geopend)

Download hier: Meyrueis-Pauparelle.zip (594 downloads)

Fotoalbum: Meyrueis Pauparelle

Leave a Comment

tien − 3 =