Peyreleau, sentier de l’Ermitage Saint Michel, 10 km

Vanaf het mooi gelegen plaatsje Peyreleau hebben we de rondwandeling, genaamd Sentier de l’Ermitage Saint Michel,  gemaakt. De wandeling staat beschreven in diverse wandelboekjes, echter in de andere volgorde dan dat wij hem gelopen hebben. Wij hebben hem ten opzichte van de routebeschrijvingen andersom gelopen omdat we liever een pittige klim aan het begin hebben dan een pittige afdaling aan het eind. De klim gaat over een smal paadje richting Le Champignon Prehistorique, een groot rotsblok in de vorm van een champignon. Een prima locatie voor een pauze.

De route gaat verder over de Corniche du Causse Noir waarbij je prachtige uitzichten hebt op de Gorge de la Jonte en de rotsformaties op de Causse Méjean aan de overzijde: o.a. La Vase de Sèvres, la Vase de Chine en het Balcon du Vertige.   We zien ook diverse gieren in de lucht. Deze zijn hier veelvuldig te zien omdat er vlak voor de plaatsjes Le Rozier/Peyreleau een Maison des Vatours is, oftewel een museum over gieren, waarbij je ze in hun natuurlijke omgeving kunt waarnemen en alles kunt leren over gieren. We vervolgen het smalle pad richting het punt waar we uitzicht hebben op de restanten van de Ermitage de St. Michel.

Iets verderop heb je de mogelijkheid om er heen te klimmen, maar dat hebben wij niet gedaan. Via een redelijk goed begaanbaar pad dalen we af richting de rivier de la Jonte. Het laatste gedeelte terug naar het beginpunt is vlak. De route wordt aangegeven als 7 km, echter hij is wel iets langer dan dat  aangegeven staat. Desalniettemin is het een prachtige wandeling met mooie uitzichten!

Extra informatie wandeling Peyreleau, sentier de l’Ermitage Saint Michel:

Download hier: Peyreleau-Ermitage-Saint-Michel.zip (509 downloads)

Fotoalbum: Peyreleau

Leave a Comment

10 − 2 =