Schoenfels natuurpad “Gousselerbierg”, 9 km

Deze korte wandeling begint bij het kasteel in Schoenfels. De route is gemarkeerd met bordjes: een wit kasteel op een rode achtergrond, dus ook zonder GPS kunt u deze route goed volgen. Buiten aan de muur van het kasteel hangt ook een box waarin een kopie van de route op papier staat.
Over een rustig weggetje klimmen we omhoog, even achteromkijkend hebben we een mooi uitzicht. Over de flank van de Gousselerbierg gaan we door het bos verder, een breed pad dat uitkomt bij een weide, waar de koeien heerlijk staan te grazen. Via een klaphekje steken we de weide over en genieten van het uitzicht. We bevinden ons in het Mamertal, in Luxemburg bekend om zijn kastelen.

De route gaat weer verder door het bos tot het landschap opener wordt en we langs graan- en maisvelden wandelen (bankje). Kleurrijke vlinders vliegen voorbij en zitten op de distels tussen het graan.
Niet veel later gaan we het bos weer in en zien in de bocht, waar we linksaf gaan, een grafsteen staan, met ook hier een bankje voor een korte pauze.

Het pad daalt en maakt een haakse bocht naar rechts, waar we langs de rotsen van Luxemburgs zandsteen gaan, een bijzonder gezicht. Via het rustige weggetje komen we tenslotte weer terug bij het kasteel van Schoenfels.

Parkeergelegenheid: langs de weg of bij het kasteel.
Geen horeca onderweg.

Download hier: Rondwandeling-Schoenfels.zip (573 downloads)

Leave a Comment

13 − 11 =