Austerlitz, bos- en heidewandeling, 10 km

Austerlitz is gelegen midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Startpunt voor één van de mooiste en meest afwisselende wandelingen.
De route gaat voor het grootste gedeelte over onverharde paden, alleen bij het begin en het eind in Austerlitz is de weg verhard. Door het bos bereik je al snel een kleine zandvlakte.

Bijzonderheden:
U kunt deze route combineren met de route Austerlitz boswandeling, 9 km, zodat u een wandeling van 19 km kunt maken.
Een deel van de route bij Heidestein is afgesloten voor honden.

Parkeren: Schoolweg, Austerlitz
Horeca: in centrum Austerlitz

Downlad hier: austerlitz-bos-en-heide.zip (11174 downloads)

Comments

 1. Deels kan deze route bij heidestein niet gelopen worden met honden i.v.m. schaapskudde’s

  1. Kees bedankt voor de informatie. Wij vinden het altijd prettig als mensen wijzigingen doorgeven.

 2. We zijn vandaag begonnen aan de wandeling, maar kwamen al gauw bij een afrastering welke onze route blokkeerde. Blijkbaar is er sinds kort een stuk afgezet voor begrazing door schapen. Je kan nog wel in het gebied, maar alleen bij een paar klaphekjes.
  Toch bedankt voor de route.

 3. Wij hebben gisteren de route gelopen. Eerste stuk is niet meer toegankelijk (rustplek voor dieren). Pas na een half uur om de omheining te lopen kwamen we op een punt waar het wel toegankelijk is. Daarna verliep alles prima. Prachtige omgeving.

 4. Op dit moment is het mooiste stuk van de route weer afgesloten. Het deel door de zandvlakte wordt ook niet goed aangegeven met de paaltjes, ik denk dat hier 1 ontbreekt, wij zijn 2x verder en terug gelopen. Het is hier prachtig, maar omdat je niet in het middelste stuk kunt, zou ik voor nu ergens anders langs lopen.

  Er waren een aantal dames die wel gewoon door het hek gingen, dat is dus niet de bedoeling, omdat o.a. de zandhagedis aan het broeden is!!

 5. Op dit moment is hij niet te lopen.
  Heel veel afzettingen in het heidegebied (niet te betreden) en veel routes die aangepast zijn ivm landschapsverandering.

  Hij is nu niet aan te raden. Doe je hem wel, hou dan rekening met ongeveer 3km extra omlopen.

 6. Het grootste deel van de route op Groot Heidestein mag niet meer gelopen worden. Door de enorme drukte bij de eerste lockdown, is het gebied helemaal afgesloten geweest. Toen men zag hoe goed de natuur daarop reageerde hebben ze bij de hernieuwde openstelling besloten dat je alleen nog maar mag lopen op de paden met witte paaltjes. Het gedeelte van deze route op Groot Heidestein mag dus niet meer gelopen worden.

 7. Deze route is bij Heidestein niet meer goed te volgen omdat daar de wandelroutes ivm natuurbescherming zijn aangepast.

Leave a Comment

zeventien − 4 =