Wandeling Tramser Weiher en Schloß Landeck, 10 km

Deze wandeling, ook wel Tramser Runde genaamd, begint bij het dalstation van de Venetbahn in Zams, Tirol. Het oude treinspoor is nu een fiets- en wandelpad geworden, de nieuwe spoorlijn verdwijnt in een tunnel en gaat dwars door de berg heen. Al gauw verlaten we Zams en klimmen redelijk steil over een bospaadje richting Kronburg, een bekende bedevaartsplaats. Over dit pad komen de pelgrims die de Oostenrijkse Jakobsweg volgen naar beneden. Bij Anreit verlaten we het pad richting kronburg en gaan rechtsaf. Over de Hermann Hammerlweg, een brede forststrasse (bosweg) komen we langs de Hubertuskapel. Deze is neergezet door en voor de jagers. Tussen de bomen door hebben we uitzicht over het dal, de rivier de Inn en aan de overzijde op de bergen het dorpje Stanz bei Landeck. Niet veel later bereiken we het idyllisch gelegen Tramser Weiher, een meertje waarin gezwommen mag worden. Een mooie plek voor een pauze om te genieten van de omringende bergen.

In een van de bomen is Maria met het kind Jezus uitgesneden, zeer bijzonder omdat het gedaan is in een nog levende boom. Het is hier genieten met een hoofdletter G, maar na een korte stop gaan we toch verder richting Schloß Landeck. We wandelen een klein stukje over de weg, maar al gauw gaan we op een bospaadje verder (Deichelweg). Hier loopt ook de route van de Via Claudia Augusta, een langeafstandswandeling van Donauwörth in Duitsland naar Ostiglia/Altino in Italië, circa 560 km lang. We komen precies uit bij Schloß Landeck, waarin het Landesmuseum is gehuisvest. Met onze gastenkaart mogen we het museum gratis bezoeken en krijgen een indruk van vroegere tijden.

Na een lunch in Landeck pakken we de route weer op en wandelen langs de Pontlatz Kazerne over een bospad aan de rand van de Landeck. Opeens horen we zeer luid een hoop geritsel in het bos, wat blijkt, twee eekhoorns spelen verstoppertje of tikkertje en vliegen omhoog en omlaag en van de ene boom naar de andere boom. We genieten van het schouwspel tot ze verder weg het bos induiken en we ze niet meer zien. Als we het pad vervolgen zien we Zams al weer liggen en gaan over een graspad onder de kabels van de Venetbahn door om via het oude treinspoor weer terug te keren bij het beginpunt.

Parkeergelegenheid: bij dalstation Venetbahn
Horeca: Hotel-restaurant Jägerhof (naast de Venetbahn)

Download hier: Tramser-wieler-Landeck.zip (502 downloads)

Leave a Comment

4 × 1 =