Etappe 04: Landos – Langogne – Naussac

De wereld was vanmorgen erg klein, er hing een dichte mist. Bij de bakker op het plein van Landos nog even wat inkopen gedaan voor het ontbijt en voor onderweg. Het eerste deel van de route hebben we in de mist afgelegd. De mist hield aan tot net voorbij Arquajols. Let bij Arquajols ook even op de spoorbrug. Op het moment dat de zon het won van de bewolking (mist) toverde hij een schitterend schouwspel te voorschijn. Flarden mist losten op en trokken weg waardoor de vallei en het dorpje waar we net doorheen gelopen waren zichtbaar werden.

Op drie kilometer voor Pradelles hing een bordje met de mededeling dat er een omleiding was, we werden langs het dorp La Fagette geleid. Dit gedeelte was erg saai, omdat het over een asfaltweg ging die nagelnieuw was. Let dus op als je deze route loopt, de omleiding was in augustus 2009 en kan in de loop der tijd weer naar de oorspronkelijke route veranderen. Door de omleiding hebben we weinig van het mooie dorpje Pradelles gezien. Pradelles bezit een mooi bouwkundig erfgoed: de portalen van Sainte-Clemente en la Verdette, de fontein Sainte-Reine, het vestinghuis van Le Mazouric en de kapel Notre-Dame. In Pradelles waren we de route heel even kwijt, het laatste streepje wat we zagen was bij een trap die richting de openbare toiletten ging. Gelukkig hadden we de route thuis al voorgetekend op de GPS, hierdoor konden we toch redelijk gemakkelijk onze weg vervolgen. We zagen de eerste streepjes pas weer nadat we het kerkhof gepasseerd waren. Daar zagen we ook het meer van Naussac al in de verte liggen. De weg naar Langogne was weer een breed karrespoor, zoals eigenlijk de gehele route. Ook voerde hij afwisselend door weide en akkervelden.

In Langogne aangekomen, en na het passeren van de brug over de L’Allier, was het nog even slingeren door de straatjes tot aan de Mairie (Hotel de Ville). Naast de Mairie zit de plaatselijke office de Tourisme (VVV), hier hebben we een plattegrond gehaald om de weg naar ons hotel bij het meer van Naussac te kunnen vinden. De dame achter de balie was zo aardig om ons een route naar het meer te geven, die geleidelijk omhoog ging. De meest directe route had namelijk een behoorlijk steile klim. Maar welke we ook zouden kiezen, voor beide routes betekende dit dat we 2.3 km verder moesten lopen. Na nog wat gezoek in het dorpje Naussac en de camping hebben we eindelijk ons hotel gevonden, waar we van onze welverdiende vrije dag zullen gaan genieten. Mocht je de volgende dag geen rustdag nemen, dan raden we je aan om een accommodatie in Langogne zelf te nemen.

Gegevens Route:

Afstand: tot Langogne 21,0 km
tot Naussac 23,9 km
Totale Stijging: 309m
Totale Daling: 479m

Fotoalbum GR70 Chemin de Stevenson