GR 70 Chemin de Stevenson / Stevenson Trail

In augustus/september 2009 hebben wij de GR 70 in Frankrijk gelopen, ook wel bekend als Le chemin de Stevenson / Stevenson trail. We zijn hiermee in de voetsporen getreden van Robert Louis Stevenson, die deze tocht in 1878 met zijn ezelin Modestine heeft gemaakt. Zijn tocht ging van Le Monastier sur Gazeille naar St Jean du Gard, wij zijn vanuit de pelgrimsstad Le Puy en Velay vertrokken voor deze lange afstandswandeling van circa 250 km. De route gaat door een afgelegen en mooi landelijk landschap: akkervelden, weilanden, heidevelden, bergen, riviertjes, bossen, gehuchtjes en dorpjes. Je wandelt over voetpaden, karrensporen, bospaden, kleine weggetjes en oude veetrekpaden.

Als je nog nooit eerder een trektocht hebt gemaakt, is de GR 70 zeer geschikt om mee te beginnen. Voor de overnachtingen onderweg hebben we gebruik gemaakt van gites d’étape, chambre d’hotes, hotels en een weekendje rust in een stacaravan.

Voor meer informatie (reisverslag, etappes, overnachtingsmogelijkheden, faciliteiten onderweg etc.) kun je hier terecht.

Download hier: Stevenson-Trail-Compleet.zip (1121 downloads)

Leave a Comment

vijftien − vijftien =