Overige Informatie GR 70

Er zijn een aantal manieren om naar Le Puy en Velay te gaan. De eerste is per auto, Le Puy en Velay ligt op ongeveer 1000 km (± 9:30 uur) rijden vanaf Utrecht. Het grote nadeel is van het reizen per auto dat je de auto twee tot drie weken in Le Puy moet laten staan (veelal betaald parkeren). Daarnaast moet je weer terugreizen naar Le Puy en Velay om je auto op te halen.

Een tweede mogelijk is om per vliegtuig naar Lyon te vliegen en van daaruit met de trein naar Le Puy, het nadeel is dat je dan van St. Jean du Gard terug moet reizen naar het vliegveld van Lyon. Een andere mogelijkheid is om terug te vliegen vanaf Montpellier of Marseille.

Onze voorkeur ging uit om de reis per trein te doen. Je kunt van elk station in Nederland heel gemakkelijk de trein pakken naar Brussel Zuid (Midi), hiervandaan neem je dan de TGV naar Lyon Part Dieu. Vanaf Lyon reis je via St. Etienne (overstap) met een regionale trein naar Le Puy en Velay.

Vanuit St Jean du Gard zul je naar Nimes moeten reizen om van daaruit de TGV naar Brussel Zuid (Midi) te pakken. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt de bus vanuit St. Jean Du Gard nemen. Deze rijdt in ongeveer 1,5 uur naar Nimes. Maar je kunt ook zoals wij hebben gedaan in St Jean Du Gard het toeristische treintje nemen naar Anduze en dan daar vandaan de bus nemen naar Nimes. Wij hadden om 10:30 de trein van St Jean naar Anduze, hoe er rekening mee dat dit per jaar kan veranderen. Als je van plan bent om dit te gaan doen kijk dan even bij het station naar de vertrektijden, dit kun je doen op de dag dat je aankomt in St Jean, de GR 70 komt langs het station. Ongeveer 45 minuten later kom je in Anduze aan, je hebt dan nog alle tijd om bij het VVV kantoor de bustijden op te vragen en als het meezit zelfs nog een hapje te eten. De bus vertrok even voor half twee s’ middags, het bleek dezelfde bus te zijn die om 13.00 uur vanuit St Jean was vertrokken.

De beste reisperiode voor de GR 70 is van half mei tot eind juni of van begin september tot midden oktober.

De zomers in de Cévennen zijn warm en de winters streng. In de herfst, winter en het vroege voorjaar valt er veel neerslag.

Hou er wel rekening mee dat niet alle accommodaties het gehele jaar geopend zijn

De GR 70 Chemin de Stevenson kun je via de adreslijst heel goed zelf regelen. Afhankelijk van de periode is het wel aan te raden om de accommodaties van te voren vast te leggen. Buiten de drukke periodes kun je ook op de bonnefooi gaan en een dag van te voren bellen om te informeren of er plaats is. Je kunt zelfs regelen dat je bagage vervoerd wordt, zodat je zelf alleen een dagrugzak meeneemt. Organisaties die bagagevervoer regelen zijn o.a.:

Stevenson Bagages, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.stevenson-bagages.com”>www.stevenson-bagages.com</a>
Transbagages, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.transbagages.com”>www.transbagages.com</a>

Natuurlijk kun je ook een ezel huren voor het vervoer van je bagage. Dit is mogelijk bij:

Gentiâne, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/anegenti.free.fr”>http://anegenti.free.fr</a>
Badjâne, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.badjane.org”>www.badjane.org</a>.
Les ânes à Gilles, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.lesanesagilles.com”>www.lesanesagilles.com</a>

Heb je geen zin om alles zelf te regelen, dan kun je de reis ook laten verzorgen door:

Chamina Voyages, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.chamina-voyages.com”>www.chamina-voyages.com</a>
Topo Aktief, <a href=”http://www.europesewandelingen.nl/wp-content/uploads/2016/08/www.topo-aktief.nl”>www.topo-aktief.nl</a>

Het nadeel is wel dat je dan gebonden bent aan de etappes zoals zij ze in het programma hebben staan.
Wij hopen u met deze informatie op weg geholpen te hebben. Mocht u vragen hebben, u kunt ons altijd een berichtje sturen.

In onderstaande documenten vindt u eeen overzicht van de volgende faciliteiten die in de plaatsen langs de GR70 te vinden zijn:

bankje/picknicktafel
openbaar toilet
winkel
pinautomaat
restaurant
café
gite d’étape
hotel
chambre d’hote
camping
bushalte
treinstation

Het pdf bestand is zo gemaakt dat deze gemakkelijk op een A4 geprint kan worden. Het excel bestand heeft de mogelijk om via een ingebouwd filter de faciliteiten te selecteren waarvan u wilt weten in welke plaatsen ze aanwezig zijn.

[Download niet gevonden] [Download niet gevonden]