Overige Informatie GR 70

Er zijn een aantal manieren om naar Le Puy en Velay te gaan. De eerste is per auto, Le Puy en Velay ligt op ongeveer 1000 km (± 9:30 uur) rijden vanaf Utrecht. Het grote nadeel is van het reizen per auto dat je de auto twee tot drie weken in Le Puy moet laten staan (veelal betaald parkeren). Daarnaast moet je weer terugreizen naar Le Puy en Velay om je auto op te halen.

Een tweede mogelijk is om per vliegtuig naar Lyon te vliegen en van daaruit met de trein naar Le Puy, het nadeel is dat je dan van St. Jean du Gard terug moet reizen naar het vliegveld van Lyon. Een andere mogelijkheid is om terug te vliegen vanaf Montpellier of Marseille.

Onze voorkeur ging uit om de reis per trein te doen. Je kunt van elk station in Nederland heel gemakkelijk de trein pakken naar Brussel Zuid (Midi), hiervandaan neem je dan de TGV naar Lyon Part Dieu. Vanaf Lyon reis je via St. Etienne (overstap) met een regionale trein naar Le Puy en Velay.

Vanuit St Jean du Gard zul je naar Nimes moeten reizen om van daaruit de TGV naar Brussel Zuid (Midi) te pakken. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt de bus vanuit St. Jean Du Gard nemen. Deze rijdt in ongeveer 1,5 uur naar Nimes. Maar je kunt ook zoals wij hebben gedaan in St Jean Du Gard het toeristische treintje nemen naar Anduze en dan daar vandaan de bus nemen naar Nimes. Wij hadden om 10:30 de trein van St Jean naar Anduze, hoe er rekening mee dat dit per jaar kan veranderen. Als je van plan bent om dit te gaan doen kijk dan even bij het station naar de vertrektijden, dit kun je doen op de dag dat je aankomt in St Jean, de GR 70 komt langs het station. Ongeveer 45 minuten later kom je in Anduze aan, je hebt dan nog alle tijd om bij het VVV kantoor de bustijden op te vragen en als het meezit zelfs nog een hapje te eten. De bus vertrok even voor half twee s’ middags, het bleek dezelfde bus te zijn die om 13.00 uur vanuit St Jean was vertrokken.