Etappe 12: Florac – Gare de Cassagnas

Na 2 rustdagen in Florac, waar we heerlijk van de zon genoten hebben, gaan we weer verder met onze Chemin de Stevenson. Een strakblauwe hemel en we vertrokken met 8 graden boven nul in een korte broek en t-shirt. Best wel fris, maar in de loop van de dag werd het 25 tot 30 graden! In Florac hebben we bij de Champion nog even boodschappen gedaan. Volgens het bord bij de rotonde zou de supermarkt op 300 meter liggen, echter de GPS gaf 1000 meter aan. Onze conclusie, vertrouw in Frankrijk niet altijd de afstanden op de borden. Tussen Florac en St Germain de Calberte kun je nergens boodschappen doen, dus doe voor 2 dagen je lunch inkopen, tenzij je bij Gite Espace Stevenson in Cassagnas een lunchpakket bestelt. Het duurt even voordat je Florac weer verlaat, het in de vallei gelegen dorp is niet breed, maar wel langgerekt. Na het verlaten van Florac steken we voor de laatste keer de Tarn over om vervolgens de Mimente te volgen. Langzaam maar zeker stijgen we door een kastanjebos. Kastanjebomen werden vroeger voor alles gebruikt, voedsel voor de mensen en dieren en het hout werd gebruikt om meubels van te maken. Na circa 2 kilometer gaat de weg over in een leuk smal bospaadje. Dit pad volgen we tot St.-Julien-d’Arpaon, gelegen in Mimente-vallei. Vanaf St.-Julien-d’Arpaon gaan we verder over een pad dat eens een spoorweg was. Het pad is redelijk breed en gaat heel geleidelijk omhoog, circa 70 meter in 7 kilometer. Je kunt goed merken dat dit een spoorlijn is geweest, je gaat namelijk drie keer door een spoortunnel en als je goed kijkt zie je her en der nog de oude bielzen liggen. Met gemak lopen we de laatste kilometers naar onze gite d’étape. Vlak voor de gite zien we nog een zilverkleurige dunne slang (ongeveer 1 tot 1,5 meter lang) wegglippen. De Gite Espace Stevenson is gevestigd in het oude station Gare de cassagnas van de Mimente Spoorweg. Op het terrein staat nog een groot waterreservoir, waarmee vroeger de watervoorraad in de stoomlocomotieven gevuld werden. ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten. In het diner waren kastanjes zowel in het hoofdgerecht als in het dessert Coupe Cévenol (crème de marron, fromage Blanc, coulis de chocolat, amandes et noisettes caramélisées) verwerkt.

Gegevens Route:

Afstand: tot Gare de Cassagnas 17,8 km
Totale Stijging: 286 m
Totale Daling: 236 m

Fotoalbum GR70 Chemin de Stevenson