Etappe 05: Naussac – Langogne – Cheylard l’Evêque

Na een welverdiende rustdag zijn we na een goed ontbijt vertrokken naar Langogne. We hebben nu wel de andere route genomen, deze bleek uiteindelijk net zo lang als degene die we bij etappe 4 genomen hadden. Het eerste stuk gaat geleidelijk maar net voor het dorp gaat het behoorlijk steil naar beneden. Maar goed dat we die bij etappe 4 toch niet omhoog gelopen zijn. In Langogne nog even wat inkopen gedaan voor het traject van vandaag. Aangezien we voor de volgende dag een lunchpakket hadden besteld, hoefden we gelukkig maar voor 1 dag eten mee te nemen.

Het eerste gedeelte van het traject tot aan St-Flour de Mercoire ging afwisselend door bos en langs akkerbouw. Bij binnenkomst in St-Flour de Mercoire werden we middels een bordje welkom geheten en er opgewezen dat er 100 meter verder langs de route een overdekte lunchplaats was, hier hebben we dan ook gebruik van gemaakt. Hier staat ook een zwart beeld van waarschijnlijk St Jacques (Jacobus) met zijn hond. De rest van het traject ging voor het grootste gedeelte door het bos over een brede karrensporen. In Sagne-Rousse staat een informatiebord over Stevenson.

Bij de dorpen Fouzillac en Fouzillic raakte Stevenson hopeloos verdwaald. Hij heeft hier zelfs een nacht in het wild moeten kamperen. Dit lot is ons gelukkig bespaard gebleven. De route is tegenwoordig goed gemarkeerd en we hebben de beschikking over moderne navigatiemiddelen. Het laatste gedeelte van het traject ging lekker door het bos zodat we redelijk beschut liepen voor de hete middagzon. Onze gite d’étape ligt tegenover de kerk en aan de route, het is eigenlijk niet te missen. Aan de overzijde van de weg is een tuin waar je heerlijk kunt relaxen en waar je je was te drogen kunt hangen. Vanaf de gite gaat er een kruisweg steil omhoog naar de kapel Notre Dame de Tous Graces. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op Cheylard l’Evêque. Het diner was zeer goed en uitgebreid. Hier hebben we dan ook erg lekker gegeten.

Gegevens Route:

Afstand: tot Cheylard l’Evêque 15,9 km
Totale Stijging: 331 m
Totale Daling: 213 m

Fotoalbum GR70 Chemin de Stevenson