De Stulp rondwandeling, 8 km (Lage Vuursche)

Heidegebied de Stulp ligt in boswachterij De Vuursche en bestaat uit een heide- en stuifzandgebied, waar je heerlijk kunt wandelen. Een “open plek” tussen de bossen. De plaats Lage Vuursche is natuurlijk bekend om het Koninklijk Paleis Drakensteyn en de vele pannenkoekenrestaurants, een prima locatie voor een pauze tijdens deze wandeling. De start van de route is bij dagrecreatieterrein Drakensteyn waar voldoende parkeergelegenheid is. Door het bos komen we al snel bij het heidegebied, waar Charolais koeien zorgen dat het  gras kort blijft en de jonge struikjes geen kans krijgen om te groeien. Overstaphekjes zorgen ervoor dat de koeien er niet vandoor kunnen gaan. Staatsbosbeheer heeft er verder voor gezorgd dat hoge naaldbomen naast eikenbomen gekapt zijn, zodat de eikenbomen meer ruimte krijgen. Hierdoor komt er ook meer zonlicht op de bodem wat weer goed is voor grassen en planten.  Op deze manier krijg je steeds meer een “oerbos”. Via zand- en bospaadjes komen we bij grote statige beukenlanen. We maken even een uitstapje naar de vogelobservatiehut bij het Pluismeer, een van de vennetjes in dit gebied. Een brede laan brengt ons bij Lage Vuursche, waar je in de restaurants een keuze kunt maken uit vele smakelijke pannenkoeken. De route gaat verder door het dorp, langs kasteel Drakensteyn en keren door het bos terug naar het beginpunt. Een leuke, niet al te lange wandeling, die ook geschikt is voor ouders met kinderen.

Bijzonderheden: honden verplicht aan de lijn.

Horeca: Lage Vuursche, diverse café’s en (pannenkoeken)restaurants

Parkeergelegenheid: dagrecreatieterrein Drakensteyn, Stulpselaan, Lage Vuursche

Openbaar vervoer: buslijn 59 Zeist – Hilversum, halte Dorp (route start dan in Lage Vuursche)

Download hier: de-stulp.zip (11768 downloads)

Comments

  1. We wilden vandaag de 8 km lange Stulpwandeling maken. Wat schetst onze verbazing….. toen we aankwamen zagen we een route van 4 km. Hoe kan dat? Staat de 8 km route niet uitgepijld?

    1. Author

      Wij maken onze wandelingen/routes geheel zelf. Wij lopen ze vervolgens met onze gps. Deze track slaan wij op en publiseren wij op onze website. Dus het kan kloppen dat u niet de pijltjes route kunt volgen.

    2. Is de hele wandeling honden aan de lijn of loop je ook door stukjes losloop gebied?

Leave a Comment

drie × 3 =