Aagtdorp duinwandeling (zuid route), 7 km

Deze wandelroute gaat vanuit Aagtdorp dwars door de duinen en het bos tussen Bergen en Schoorl. Zandpaden, bospaden en grindpaden wisselen elkaar af met soms een klimmetje of een afdaling. De route begint meteen met een klimmetje, waarbij je al snel het mountainbike parcours kruist. Tijdens deze wandeling zult u dat nog een aantal keer doen. De Schoorlse Nok laten we dit keer links liggen en gaan via de rode route richting de Staringweg (knooppunt 3 en 4). Heel even volgen we de groene route, maar al snel nemen we rechtsaf een pad dat niet met kleurtjes is aangegeven. Uiteindelijk komen we op de Koninginneweg terecht. Via knooppunt 12 en 11 komen we vlak langs Jan Bas z’n Tuintje, een zandvlakte waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Gedurende 1 kilometer volgen we het bospad de Lange Weg en komen op het eind langs de Waterbosvlakte.

Liefhebbers van een langere wandeling kunnen deze route combineren met de Schoorlse Duinen route van 12,6 km, de gecombineerde route wordt dan 19,6 km. Voor de langere route gaat u rechtsaf over de Waterbosvlakte (paarse, blauwe en groene markering).
Voor deze kortere route gaan we door tot aan knooppunt 9. Hier gaat we linksaf de Julianalaan in en kruisen wederom het mountainbike pad. De route gaat telkens op en neer. Op een gegeven moment loopt de wandelroute even gelijk aan het mountainbike pad en vlak voor de Paardenweide pakken we een deel van de witte route op. Dit is echter van korte duur, want op de kruising met de Prins Bernardlaan gaan we rechtdoor (wit gaat naar links). Het laatste stukje terug gaat via de rode route en zo zijn we weer terug bij het beginpunt.

Deze wandeling vanaf Aagtdorp is door het combineren van diverse “standaardroutes” een afwisselende wandeling geworden, die vanwege de lengte ook zeer geschikt voor ouders met kinderen is.

Parkeergelegenheid: naast manege Poelenburg

Download hier: aagtdorp7km.rar (2009 downloads)

Comments

  1. Author

    De wandeling gaat door een prachtig mooi gebied. Om een route van 7 kilometer te lopen moet je zo nu en dan wisselen van route (aangeduid met kleuren) en dus is het handig om een routekaart mee te nemen. Volgens andere wandelaars verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum van Bergen.

Leave a Comment

5 × een =