Schoorlse Duinen rondwandeling, 12,6 km

De Schoorlse Duinen rondwandeling begint vanaf de parkeerplaats bij Hargen aan Zee.

De parkeerplaats verlaten we in het uiterste hoekje en pakken de witte paaltjesroute op in zuidelijke richting. De route gaat dwars door de zandduinen van de Tjalkhoek. Het uitzicht is telkens weer anders. Na een kleine 2 km dalen we af naar het strand, waar we gedurende 1,8 km nog steeds in zuidelijke richting verder gaan. Bij strandpaal 29 vindt u strandpaviljoen Paal 29 (geopend van 1 april tot medio september). Dit strandpaviljoen is alleen te voet en per fiets bereikbaar en een prima plek voor een koffie- of lunchpauze.
De route gaat nog even over het strand verder tot aan De Kerf (Parnassia Vallei). Hier verlaten we het strand en gaan door de duinen en het bos langs ’t Groote Ganzenveld. Ter hoogte van de Wilhelminaweg verlaten we de witte route en maken er verder onze eigen Schoorlse Duinen route van (totale witte route is 17 km). De route gaat nu in noordelijke richting langs het ’t Groote Ganzenveld (Wilhelminalaan, paarse route). Op het einde gaan we rechtsaf, Mariaweg, welke na de kruising overgaat in de Lange Weg (groene route). Niet veel later gaan we linksaf en wandelen door en over het Waterbosvlakte. We volgen nu even de groene route richting ’t Kleine Ganzenveld. Om naar het Vogelmeer te lopen verlaten we weer de groene route. Bij het vogelmeer lopen vaak Schotse Hooglanders of andere soorten grazers. In het midden van het Vogelmeer ligt een klein eilandje. We gaan rechts om het meertje heen en pakken voor het laatste gedeelte van de Schoorlse duinen wandeling weer de witte route op tot aan de parkeerplaats.
Liefhebbers van een nog langere wandeling kunnen deze route combineren met de Hargen aan Zee (noordroute) van 7,8 km, de totale lengte wordt dan 20,4 km.

Bijzonderheden: verboden voor honden.

Parkeren: grote parkeerplaats bij Hargen aan Zee (gratis van november t/m februari, betaald vanaf maart t/m oktober, € 1,90 per uur, met een maximum van € 5,- per dag)
(adres voor invoeren navigatiesysteem: Hargerstrandweg 1, Schoorl)

Download hier: Schoorlse-Duinenrondwandeling.zip (1072 downloads)

Leave a Comment

veertien − vier =