Les Rochers des Rams

Les Rochers des Rams, 6,8 km

Les Rochers des Rams zijn de rotsen die je vanaf de Belvedère ziet. Een prachtig uitzichtpunt aan het begin van de wandeling. Niet alleen de Rochers des Rams zijn zichtbaar, maar ook de vallei van les Alazards met het gelijknamige dorpje, de valleien van de l’Ouvèze en de Rhone, de Col du Comte en de bijzondere rotsen van de Dentelles de Montmirail, waar we ook een wandeling hebben gemaakt. De Belvedère (met parkeerplaats) ligt halverwege Maulacène en de top van de Mont Ventoux (D974).

Na genoten te hebben van het uitzicht nemen we vanaf de Belvedère (965 meter) een smal stijgend paadje over een hoogvlakte dat min of meer evenwijdig met de weg loopt. Na 600 meter steken we de weg over en klimmen aan de andere kant van de weg verder over wederom een smal paadje door het bos. Via een kronkel in de route komen we weer bij de doorgaande D974 terecht. Deze volgen we gedurende 300 meter en gaan dan snel weer een bospad in. We blijven nog steeds klimmen.

Voor de derde keer komen we bij de weg uit, maar dat is gelukkig van korte duur, het klimmen gaat echter nog wel even verder tot een hoogte van 1198 meter. Door een dicht bos wandelen we verder over een smal paadje tot het weer opener wordt. Ook hier zijn de uitzichten prachtig. Op de gemeentegrens van Beaumont-du-Ventoux en Bédoin (zie kaart) maakt de route een hoek van 90 graden en dalen we af tot aan een andere gemarkeerde route die van links komt, (GR 91B), dit punt is ook wel bekend als de Collet Rouge (1045 meter). Wij gaan rechtdoor over deze GR 91B. Het pad kronkelt en daalt naar het kruispunt van wandelwegen: Carrefour du Rocher du Midi, met 771 meter het laagste punt van deze wandeling.

Hier verlaten we de Gr 91B en volgen de bordjes richting de Belvedère (1,8 km). Een flinke klim over een stenig pad brengt ons langs de Tête de Gros Charne op een ander wandelpad. We zien de weg al liggen, maar moeten er nog even verder naar toe klimmen.We komen uit vlakbij de gîte forestier des Ramayettes en iets verder in de bocht verlaten we de weg en gaan via een smal paadje terug naar de Belvedère, waar we nog eenmaal genieten van de mooie uitzichten.

Extra informatie wandeling Les Rochers des Rams:

Parkeergelegenheid: bij Belvedère, komend vanaf Maulacène 1 km na de gite forestier des Ramayettes
Horeca: niet aanwezig

Download hier: Les-Rochers-des-Rams.zip (419 downloads)

Leave a Comment

vier + zeventien =